Skip to main content

Miløprofil Bedtime AS

For en grønnere handel!

Bedtime Healthcare har levert produkter til norsk helsesektor i over 25 år. Bedtime AS er en miljøfyrtårn-sertifisert virksomhet som jobber systematisk med miljø, og gjør alt vi kan innenfor vår bransje.

Som leverandør innen varehandel har vi et ekstra ansvar for å gjøre alt i vår makt for å etterlate et positivt avtrykk i miljøet. Etter mange år har forbruksmønsteret endret seg fra «bruk-og-kast» til mer i retning av miljøbevisste valg. Både forbrukere, bedrifter og det offentlige omfavner det grønne skiftet – og tar mer ansvar for sine valg. Som leverandør til forbrukermarkedet og det offentlige ønsker vi å være et trygt og godt valg, med tydelig fokus på miljø og bærekraft. I dette dokumentet finner du informasjon om våre tiltak og rutiner for miljøvennlig handel.

Bedtime AS leverer søvnrelaterte møbler og tekstiler til det norske forbrukermarkedet. I vårt sortiment finner du senger, sovesofaer, sengetøy, hengekøyer, interiørartikler og mye mer. Bedtime Healthcare har levert produkter til norsk helsesektor i over 25 år. Det startet i 1997 med en trykkfordelende madrass, og er i dag blitt en fullspekter madrassleverandør til norske sykehus, sykehjem og alle NAV sine hjelpemiddelsentraler. Vårt hovedfokus har vært å levere trykkavlastende madrasser av høy kvalitet med mål om å redusere tilfeller av trykksår på norske pasienter. Trykksår koster det norske samfunnet store summer, da de er tidkrevende og vanskelige å behandle – både i kroner og ressurser. Og viktigst, de er smertefulle for pasientene.

 

Miljø-fyrtårn

Bedtime AS er en miljøfyrtårn-sertifisert virksomhet. Dette innebærer resertifisering hvert tredje år, gjennom en uavhengig tredjepartskontroll. En sertifisering er derfor en ekstra trygghet for kunden. Det beviser at vi jobber systematisk med miljø, og gjør alt vi kan innenfor vår bransje.

Bilpark

Bedtime AS opererer med en helelektrisk bilpark. Når vi benytter bil i vårt arbeid, er dette nullutslippsbiler. I vårt daglige arbeid brukes disse bilene til varelevering, service, kundemøter, messevirksomhet og lignende. Alle leveranser til NAV HMS Oslo gjøres med nullutslippsvarebil.

I skrivende stund består vår bilpark av følgende biler:

  • Toyota Proace Electric – stor varebil
  • Opel Ampera – elektrisk personbil

Alle våre kunder har i tillegg mulighet til å velge utslippsfri frakt av ordre i Stor-Oslo, der vi kan benytte Transport-Formidlingen SA (miljøfyrtårn sertifisert transporttilbyder)

 

Kildesortering og returemballasje

Vi er medlem av Grønt Punkt for innsamling og gjenvinning av emballasje. Ved vårt hovedkontor i Oslo, kildesorterer vi alt avfall. Vi har også en egen ordning for pant av flasker.

Bedtime AS er i tillegg veldig bevisst vårt emballasjevalg til våre produkter, både hva vi mottar og hva vi sender ut. Majoriteten av emballasjen er papp, men vi mottar også for eksempel større leveranser av deler i store trekasser. Dessverre er det fortsatt behov for noe bruk av plastemballasje, men det benytter vi kun der det er ytterst nødvendig.

 

Produkter

Våre produkter egner seg godt til gjenbruk og har lang levetid. Mange av våre sovesofaer er laget av resirkulerte materialer og de er designet for å enkelt kunne bytte deler, fremfor å bytte hele møbelet. Vi har også mange Svanemerkede produkter. Våre produkter til helsesektoren egner seg godt til gjenbruk og har lang levetid. Alle deler til våre luftbaserte madrasser er tilgjengelig som reservedeler, og til helsevesenet tilbyr vi blant annet klargjøring til gjenbruk som tjeneste – som inkluderer teknisk kontroll, trykktest, vask og desinfeksjon før tilbakelevering til kunde. Dette gjør at samme madrass kan benyttes av mange brukere og de kan utnytte sin levetid til det maksimale.

 

Livssykluskostnader

Det er viktig å se på livstidskostander på produktene du går til innkjøp av. Dersom vare A koster 1000,- og varer i 15 år, mens vare B koster 500,- men må kasseres etter 5 år, sier det jo litt seg selv at vare A er mest lønnsom. I tillegg er vare A mer miljøvennlig, da det blir mindre avfall, mindre behov for transport, produksjon og mindre bruk av råvarer. Det er ikke alltid like åpenbart å beregne som i eksempelet ovenfor, men Bedtime AS har stort fokus på å levere produkter av høy kvalitet, som er slitesterke og reparerbare – med hensikt å gi lengst mulig levetid.

 

Forbruksmaterialer

Bedtime AS ønsker å være en papirløs virksomhet og oppfordrer alle ansatte til å begrense utskrifter av dokumenter til et minimum. Det er fokus på at digitale løsninger skal tas i bruk der det er mulig. Ved vareinnkjøp prioriteres store forpakninger, og produkter med god kvalitet og lang levetid. På kontorene og ved messer er alle engangsartikler i plast byttet ut med papp og flerbruksvarer.

 

Arbeidsmiljø

Som et lite firma er vi avhengige av at vi har ansatte som trives og som kjenner glede og motivasjon for å jobbe i bedriften. Ansatte som trives på jobb og med arbeidet de utfører yter både mere og bedre. Alle ansatte tilbys gratis te og kaffe fra kaffemaskin. Arbeidsstasjonene har egne lyspunkter i tak og heve- /senkepulter for de som ønsker dette. Hos oss finner du planter, samt bilder og kunst på veggene for å myke opp lokalene.